Zorg voor een vlotte transitie van PLDA naar DMS

In het najaar zou PLDA volledig vervangen worden door het nieuwe Douaneaangifte Management Systeem (DMS). Deze overgang verloopt in fasen. Vanaf 30 september 2023 zou PLDA bij uitvoer vervangen worden door EDMS (Export Declaration Management System). Tenzij de plannen wijzigen, is de voorziene implementatiedatum voor IDMS (Import Declaration Management System) 6 december 2023. Een eigenlijke verplichting voor de marktdeelnemers zou er pas zijn vanaf 31 december 2023.

Net zoals in Nederland, zal dit ook in België een grote impact hebben op de verwerking van je douaneaangiften.

Om je op deze ingrijpende verandering in 2024 optimaal voor te bereiden geven onze douane-experten een infosessie waarin ze dieper ingaan op de werking en implementatie van het nieuwe Douaneaangifte Management Systeem en dit op basis van alle reeds gekende elementen.

Programma?

Schrijf je in voor een van de sessies in BDO Antwerpen en ga voor een vlotte transitie van PLDA naar DMS voor al je douaneaangiften. Volgende topics komen aan bod:

  • de gewijzigde wetgeving voor het opstellen van douaneaangiften

  • de nieuwe gegevensvereisten en waar deze te vinden zijn

  • de nationale afwijkingen en aanvullingen op de gegevensvereisten

  • de belangrijkste wijzigingen in de douaneaangiften

Update

Onze sessies op 26 september en 10 oktober 2023 zijn volzet. Wil je er toch nog bij zijn? Aarzel dan niet langer want voor onze sessie van 24 oktober 2023 zijn nu de allerlaatste plaatsen beschikbaar. We kijken uit naar je komst!