Een kickstart naar duurzaam ondernemen voor jouw organisatie

Duurzaam ondernemen kan een grote impact hebben op je organisatie en brengt tegelijk ook heel wat opportuniteiten met zich mee. Denk bijv. aan de verwachtingen van stakeholders, banken die de voorwaarden van leningen linken aan performantie o.b.v. duurzaamheid, duurzaamheidsrapportering (CSRD en EU Taxonomy), de war for talent, Fit For ’55…

Het gaat dus niet alleen over voldoen aan de klimaatdoelstellingen of de schaarste aan materialen opvangen maar over rekening te houden met de impact van duurzaamheid op je organisatie en de potentiële risico’s om te zetten in kansen.

Hoe begin je hier nu best aan? Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie snel kan schakelen in deze transitie naar duurzaam ondernemen? En wat met de communicatie naar en acceptatie bij je stakeholders?

Om jou – CEO, CFO of ESG manager – snel op weg te zetten, organiseert het BDO ESG-team:
ESG: back to basics, on to transition!

Wat?

In 5 pragmatische ontbijtsessies maken we je wegwijs in de ESG-basics en de mogelijke impact van de ESG-transitie op jouw bedrijf en geven we je de nodige inzichten om hieraan te beginnen.

Dit mag je verwachten tijdens de sessies:

 • 1

  De basis ESG-begrippen ontrafeld: The doughnut economy, SDG’s, ESG en het concept van ‘rewiring the economy’

 • 2

  Wat zijn de drijvende krachten achter deze transitie naar duurzame business modellen? Krijg meer inzicht in o.a. het rapporteren van niet-financiële gegevens (CSRD en EU Taxonomy).

 • 3

  Van fluffy ESG-begrippen naar concrete best practices: Wat houden ESG topics zoals carbon accounting & transitie planning, Inclusie en diversiteit (DE&I) en duurzaam aankoopbeleid in?

 • 4

  Wat zijn duurzame business modellen en hoe zien deze eruit? Hoe kan je effectief communiceren om greenwashing en greenhushing te vermijden?

 • 5

  Hoe maak je deze transitie naar duurzaam ondernemen nu écht concreet? Wat is de duurzaamheidsreis die jouw bedrijf kan doorlopen en hoe zet je de eerste stappen voor een materialiteitsanalyse?

Voor wie?

Deze sessies zijn relevant voor iedereen die een beter inzicht wil krijgen in de ESG-basics en de transitie naar duurzaam ondernemen. Uiteraard voor ESG- en sustainability managers, nieuw of ervaren. Of heb jij als CEO al ad hoc-initiatieven ondernomen en wil of moet je de volgende stap structurele stap naar duurzaam ondernemen zetten of wil je als CFO vanuit non-financial reporting meer inzicht krijgen in sustainability, aarzel dan niet en schrijf je in.

Je hebt geen voorkennis nodig om deel te nemen aan de workshops. Ze worden ook in kleine groepjes georganiseerd zodat we je hands-on advies kunnen geven en je vragen meteen kunnen beantwoorden.

Maak je organisatie fit for purpose en future-proof voor de transitie naar duurzaam ondernemen.

Passen deze locaties of data niet in jouw agenda?

Volg je deze sessies liever op een ander moment en/of op een andere locatie? Laat het ons weten via het contactformulier. Geef zeker aan welke locatie jouw voorkeur heeft: BDO Gent (Melle), BDO Roeselare, BDO Brussels Centre, BDO Brussels Airport of BDO Antwerpen (Berchem).

Goed om weten

Je deelname kost €895 excl. btw voor de 5 sessies.
Dit programma komt in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Zo bespaar je tot 30%! Bovendien ontvang je na de reeks een BDO-certificaat van voltooiing. Handig en waardevol om jouw bedrijf in het kader van duurzaamheidstransitie en je continue ontwikkeling in de verf te zetten.