De technische beveiligingsmaatregelen van organisaties nemen aan een snel tempo toe, net zoals technologie. Dit leidt cybercriminelen naar een nieuwe trend waarbij ze de zwakste schakel binnen een organisatie aanvallen, de werknemers. De menselijke component is een zéér interessant toegangspunt voor cybercriminelen. Uit onderzoek blijkt dat bij een groot aantal succesvolle datalekken of cyberdiefstallen, werknemers ongemerkt of onopzettelijk toegang hebben verleend aan de cybercrimineel.

Heeft u, of uw werknemers, al eens stilgestaan bij de gevaren van email, tekst berichten, factuur- en/of CEO fraude, social media, zwakke wachtwoorden, onbeveiligde camera’s, gratis WIFI of andere?

Training aanpak

De opleiding “Security Awareness” focust zich op bovenstaande onderwerpen en veel meer en geeft een ‘behind the scenes’ blik op waar cybercriminelen zich vandaag mee bezighouden om u, of uw werknemers, in de val te lokken.

Deze twee uur durende opleiding wordt gegeven op een zeer verstaanbaar niveau aan de hand van concrete real-life cases (video’s, foto’s, live demo, …) die betrekking hebben op zowel de professionele levenssfeer als op de persoonlijke.

Inhoud

  • Vergeet hackers in hoodies: hacken is meer dan in het zwart geklede jongeren.
  • De verdedigers/aanvallers visie: de discrepantie tussen de bescherming en de trucs van een hacker.
  • Het concept ‘Social Engineering’: het wat en het waarom.
  • Praktische ‘Social Engineering’ demo: een showcase van tal van technieken en tips over hoe je het echte van het valse kan onderscheiden.
  • Reconnaissance: de onderzoeksfase voor een aanval.
  • Het kraken van wachtwoorden: een demonstratie van hoe gemakkelijk het is om iemands wachtwoord te kraken.
  • Fysieke beveiliging: het omzeilen van een badgelezer en andere fysieke barrières.
  • En meer

Het opleidingsmateriaal wordt tijdig herzien en aangepast op basis van veranderingen in het cyberlandschap.

Deze opleiding geven we ook ter plaatse in jouw organisatie

Wil je liever deze opleiding bij jou laten doorgaan voor het hele team of departement? Dat kan! Informeer naar de mogelijkheden van onze incompany opleidingen.